Financierders

De emigratie generatie verbindt mensen

De emigratie generatie gaan kinderen in gesprek met migrantenouderen. Waardevolle ontmoetingen die leiden tot meer onderling begrip en meer verbinding in de samenleving. Samen met een team van freelancers, vrijwilligers, wijkprofessionals, en ouderen zet Saskia Derks met haar professie en ervaring met De emigratie generatie een zorgvuldig samengesteld project neer, geschikt voor (basis)onderwijs, migrantenouderen en maatschappelijke organisaties in de wijk.
Het project biedt alle betrokkenen toegevoegde waarde op het gebied van levensgeluk, erkenning, het behalen van leerdoelen en vernieuwing in het onderwijs.

Zijn wij een match?

De emigratie generatie is vooral interessant voor:

  • Fondsen die staan voor sociale cohesie en burgerschap.
  • Gemeentes vanuit ‘onderwijspotjes’, ‘sociale cohesie gelden’ of potjes voor het voorkomen van radicalisering.
  • Voorlichtingsfondsen.
  • Fondsen die staan voor dialoog.

Als financieel partner houden wij u elk kwartaal op de hoogte van nieuws en behaalde resultaten van De emigratie generatie.

Stichting De emigratie generatie heeft de ANBI-status

De emigratie generatie is een goed doel: de organisatie is aangemerkt als culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en is daarmee vrijgesteld van successie- en schenkingsrecht. Steun aan De emigratie generatie kan hierdoor fiscaal gezien gunstig zijn, zowel voor particulieren als bedrijven. De belastingdienst betaalt mee aan uw gift, zie www.belastingdienst.nl/giften.

Eenmalig schenken als particulier

Eenmalige giften zijn fiscaal voordelig en kunt u als persoonsgebonden aftrek van de inkomensbelasting aftrekken. Op de website van de Belastingdienst vindt u uitleg en voorbeelden. U kunt uw gift overmaken naar rekening NL82 TRIO 0379 6789 69 t.n.v. Stichting De emigratie generatie o.v.v. ‘eenmalige gift’.

Ontstaan in 2019

De emigratie generatie werkt (na gastvrij te zijn onthaald door Art.1 MN en Stichting Asha) als zelfstandige stichting in de stad Utrecht. Opgericht in februari 2019.

 

Ons beleidsplan en ook de Jaarrekening kijkt u gemakkelijk hieronder in:

Beleidsplan 2020-2024

Jaarrekening 2020
Jaarrekening 2021
Jaarrekening 2022
Jaarrekening 2023

Onze financierders